Gladiator - Kampen för frihet av Simon Scarrow

Detta är första delen i en spännande historisk serie som utspelar sig i romarriket år 61 f kr.

Huvudpersonen heter Marcus Cornelius Primus och är 10 år. Marcus far mördas i bokens början och Marcus och hans mamma blir tillfångatagna och sålda som slavar.  Men Marcus lyckas fly och hamnar istället i ungdomsgruppen på Porcinos gladiatorskola, där hård och brutal träning för ett liv som gladiator väntar.

I ungdomsgruppen ingår även Ferax, en stor och stöddig kille som utnämnt sig själv till ledare. Ferax hatar Marcus från första början eftersom Marcus inte är rädd för att sätta sig upp emot honom, och han gör allt för att Marcus ska råka illa ut. Men Marcus finner också vänner på gladiatorskolan, kocken Brixus som visar sig ha ett förflutet som löjtnant i Spartacus armé, är en av dem.

Livet på gladiatorskolan är hårt och skoningslöst, det enda som räknas är att lära sig slåss och överleva. Alla gladiatorer uppmanas att glömma sitt förflutna, men Marcus vägrar. Han drivs av viljan att rädda sin mor från slaveriet och hämnas sin far. Det visar sig dock att Marcus förflutna inte riktigt är vad det har verkat vara och ännu en gång ställs hans liv på ända…

Petra, Skolbibliotek Uddevalla

Bloggbild
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarGrundskolan i Uddevalla, Kungsgatan 25-26, 451 81 Uddevalla

|

Tel: 0522-69 60 00

|

Uddevalla kommuns webbplats