Silverkniven av Gull Åkerblom

Edit är väldigt ensam. Hästen Lulu är hennes enda vän, med henne kan hon prata. Edit bor hos sin mormor och morfar, hennes mamma uppslukas ibland av en inre skräck som gör att hon inte kan ta hand om Edit.

En dag får Edit se en annons om ett ridläger i Råkekullaborgen. Mamman motsätter sig att Edit ska få åka dit, men Edit får hjälp av mormor och morfar att komma iväg. Med på ridlägret är ytterligare fyra tjejer, alla lika ensamma som Edit. Ledare för lägret är de mystiska och vackra Maximilian och Rebecka Vinter. På något konstigt sätt är det som om Edit känner Maximilian sedan tidigare.

Ridlägret är inte som ett vanligt ridläger. De rider på nätterna och sover långt in på eftermiddagarna. Ganska snart börjar konstiga saker hända och när en av flickorna försvinner utan att ledarna gör något förstår Edit att inte allt är som det ska i Råkekullaborgen.

Silverkniven är första delen i en trilogi som fortsätts av Silverboken och Silverkällan. Läsaren får följa Edit i hennes utveckling för att hitta sig själv och för att förstå sin egen del i det som händer runt henne. Vackra fantastiska hästar, mörkrets krafter och vampyrer blir en del av Edits vardag.

Böckerna är spännande och svåra att släppa, passar dig som går på högstadiet.

Birgitta Blixt / Skolbibliotek Uddevalla

Bloggbild
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarGrundskolan i Uddevalla, Kungsgatan 25-26, 451 81 Uddevalla

|

Tel: 0522-69 60 00

|

Uddevalla kommuns webbplats