The Young World 1 - Överlevarna av Chris Weitz

Alla vuxna och små barn har dödats av ett livsfarligt virus och New York befolkas enbart av tonåringar. I spillrorna efter katastrofen försöker ungdomarna hantera tillvaron genom att bilda klaner. Bokens huvudpersoner Jefferson och Donna ingår i Washington Square-klanen och berättar i vartannat kapitel.

När Jeffersons storebror och ledare för klanen dör på sin artonårsdag utses Jefferson till ny ledare. Efter att ha upptäckt en ledtråd till ett botemedel mot sjukdomen ger sig fem ungdomar med Jefferson i täten ut för att försöka rädda mänskligheten. Det blir ingen lätt resa, men vad har de egentligen att förlora…?

En postapokalyptisk berättelse beskriver ett samhälle efter en stor katastrof och detta är första delen av tre i en postapokalyptisk thrillerserie. Det är en otäck och mörk berättelse där ungdomarna slåss för sin överlevnad i en tillvaro full av kaos och våldsamheter. Men Jefferson bär ändå med sig en liten svag glimt av hopp om en ljusare framtid och den spirande kärlekshistorian mellan honom och Donna inger också lite hopp som man som läsare kan klamra sig fast vid. 

En bok för dej i högstadieåldern och uppåt.

/Petra, Skolbibliotek Uddevalla

Bloggbild
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarGrundskolan i Uddevalla, Kungsgatan 25-26, 451 81 Uddevalla

|

Tel: 0522-69 60 00

|

Uddevalla kommuns webbplats